TOXOPLAZMA TERHESSÉG ALATT | TOXOPLAZMA VÁRANDÓSSÁGmacska wc Szeretnéd, ha mostantól a toxoplazma a terhesség alatt sem jelentene veszélyt és macskád is elégedettebb lenne?

Képzeld el, hogy nem kell többet érintened a macskaalmot és mégis minden nap tiszta és higiénikus lesz cicusod illemhelye.
Nincs többé lapátolás, hajolgatás, kellemetlen szag és mégis minden nap patyolattiszta a macskaalom!

 

Előzd meg a toxoplazma fertőzést!
100% Szagmentes, Antibakteriális, Takarítás Nélküli Macskaalom, Katt ide!

 


Toxoplazma terhesség alatt - felkészülés

toxoplazma terhesség alatt Ha van macskád, ha nincs, érdemes a tervezett terhesség előtt már elvégeztetni egy toxoplazma vizsgálatot. Ez a vizsgálat egy egyszerű vérvételből áll, egy szerológiai tesztből kimutatható, hogy átestél-e toxoplazma fertőzésen.

Az egyszer elkapott fertőzés életre szóló védettséget jelent.
A pozitív vizsgálati eredmény azt jelenti, hogy a véredben már vannak toxoplazmák elleni ellenanyagok, tehát sem Te, sem a babád nincs veszélyeztetve.

Ha azonban a terhességét megelőzően még nem volt toxoplazma fertőzésed, nincsenek ellenanyagok a véredben, a leleted negatív, fokozott elővigyázatosságra van szükséged.

 

Toxoplazma terhesség alatt - veszélyek

toxoplazma terhesség alatt A toxoplazma paraziták nyers húsokban és a macska bélrendszerében is élnek, ezért fontos elkerülnöd még a közvetett kapcsolatot is az ürülékkel.

A terhesség minél koraibb szakaszában történik a toxoplazma fertőzés, annál veszélyesebb a magzatra.

Az anya fertőzésével nem fertőződik meg automatikusan a magzat, a parazita nem hatol át minden esetben a placentán. Ahogy a fertőzést kimutatják Rovamycine szedését írhatja elő az orvos a magzat védelmére, a toxoplazma parazita placentán való áthatolásának megakadályozására.

Terhes nőknek azt szokták tanácsolni, hogy váljanak meg a macskájuktól a kisbaba védelmében, mert csak így lehet megelőzni a toxoplazma fertőzést.

 

A toxoplazma fertőzés lehetőségét terhesség alatt minimálisra tudod csökkenteni az alábbi tanácsok betartásával:

- Mellőzd a kertészkedést és a földdel való érintkezést, mert az idegen macskától fertőzött lehet.

- A terhesség alatt ne fogyassz nyers húst tartalmazó ételeket, például tatár beefsteak-et vagy sushit.

- Ha van már másik gyermeked és játszótérre mentek, a terhesség alatt ne érintkezz a játszótéri homokozók homokjával. A macskák legjobban a puha homokot kedvelik, illetve előszeretettel szemelik ki a dolguk elvégzésére.

 

Toxoplazma terhesség alatt - fontos tanácsok macskatartóknak

toxoplazma terhesség alatt - A lakásban élő macskák ritkán fertőzöttek, nem kell megválnia a kis négylábútól, de hagyd másra a macskaalom takarítást jobb, ha nem érintkezel az ürülékkel.

- Vidd el macskádatt állatorvoshoz. Bélsár vizsgálattal megállapítható, hogy macskád ürít e toxoplazmákat. Amennyiben a macskád ürít toxoplazmákat, akkor még fokozottabban figyelj a higiéniára.

- Ne adj nyers húst a macskádnak!

- Fontos az alomtálca mindennapi alapos tisztítása feltéve, ha nem automata macskaalomtálcád van. Ha hagyományos alomtálcát használ a macska, lehetőleg ne a kismama feladata legyen az alom tisztántartása.


Macska vemhesség